Tunteet

Eilen pidimme ystävien kanssa luovia pohdintoja tämän blogini tyylistä. Ja tietenkin haikeina sanoimme hyvästejä, vaikka en niin pitkään Ameriikassa olekaan. Kerroin ajatuksia lähdöstä ja siitä miltä se tuntuu ja sain myös pyynnön kirjoittaa erityisesti tunteista. Toivoisin, että näistä tarinoinneistani tosiaan välittyisivät erilaiset tunnelmat ja ne tunteet! ja elämä, tosin kuten minua konsultoitiin: ”Kunhan et hampaiden valkaisuvinkkejä ala jakelemaan”.

Niin, tunteet. Kiinalaisessa lääketieteessä uskotaan ääritunteiden olevan terveydelle pahasta. Tämä koskee niin hyviä kuin pahoja tunteita. Tähän asti kaikki lähdöt elämässäni ovat olleet hyvin ääritunteellisia tavalla tai toisella. Nyt harjoittelen tasaisuutta ja ainakin sitä, ettei elämästä tule oikeasti turvallisempaa uhkakuvia maalaamalla. Että nyt elämä on ihanaa ja hyvää (enkä koputa puuta) ja matkaanlähtö on hieno mahdollisuus.

Ja tuleehan minun ikävä tietenkin, mutta uskon, että hyvien asioiden ei ole tarkoituskaan tulla kultatarjottimella. Vaikka jos ne tulevat, niin otan ne ilolla vastaan! Niinkuin tämän tulevan matkan. Olihan unelmatyöni SFMOMAssa vain yhden sähköpostin päässä. Ja kultatarjottimista puheen ollen jopa saamani Fulbright apuraha oli esittelytekstin mukaan tarkoitettu yli 35-vuotiaille ja uransa keskivaiheilla oleville. Mutta kun soitin ja kysyin siitä, niin kehottivat kuitenkin hakemaan. Ja minä olin silloin vielä 28 ja vasta valmistumassa.

Siis, onko tähän kultatarjottimeen piilotettu joku jippo, niin että kohta kaikki räjähtää? Onko kaikilla pilvillä tummat reunat? Tosin silloinkin totta on ystävän neuvo, että elämässä on niin paljon synkkiä värejä, että onni ihan oikeasti on välillä ansaittua. Kunhan ei humallu siitä, niin pysyy kiinalaisen filosofiankin mukaan terveenä.

Haluan, osaan, ja onnistun!

Mainokset

Tietoja Riikka

taidekasvattaja ja museopedagogi.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Tunteet

  1. Varpu Eronen sanoo:

    Hyvä, että kokeilet eri tyylejä ja kirjoitat siitä avoimesti! Näin blogin lukijoillakin kynnys madaltuu kysellä asioista. Kun kaikki on kiinnostavaa supermarketin hyllyjen täytteestä työpaikkasi arkirutiineihin asti, ei kai yhteen aihealueeseen tai tyylilajiin rajoittuminen ole tarpeellista. Hämmästele vaan ääneen, niin täälläkin sitten ihmetellään Ameriikkaa ja odotellaan blogipäivityksiä!

    Varpu

  2. Zara sanoo:

    Hieno blogi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s