Pölynimurikatu 1350

Tässä kuvassa on kotimme osoitteessa Hoover Street 1350, siis Pölynimurikadulla. Olihan W. H. ”Boss” Hoover ensimmäisen amerikkalaisen pölynimurifirman omistaja. Ja sana Hoover on vielä siksi nykyäänkin synonyymi pölynimurille. Miljöö on siis varsin historiallinen. Kotikaupunkimme on Menlo Park, josta minulla on tunnin junamatka työpaikalle SFMOMAan San Franciscossa.

Ensimmäiset päivät ovat kuluneet aikaerosta toipumiseen ja vaikutteiden imemiseen. Menlo park sekä viereiset Stanfordin ja Palo Alton kaupungit ovat hyvinvoivaa aluetta! Kukkaistutuksia on kaikkialla, rakennukset ovat erittäin hyväkuntoisia, roskia ei näy missään, ihmiset ovat hyvin pukeutuneita ja hyvinvoivia, vaikka ihan muutama laitapuolenkulkija on tullut vastaan ”koteineen”. Mutta ero on aika suuri verrattuna Suomen kotiin hakaniemessä.

Kotimme on hieno! Ja ikkunat joka suuntaan saivat oloni tuntumaan jo hieman nukkekotimaisen epätodelliselta alkuun. Vähitellen elämisen esittämisen sijaan uskaltaa kuitenkin alkaa ottaa paikkaa myös haltuun. Aamujen ilo ovat ehdottomasti minisuihkulähteessämme kylpevät pikkulinnut!

Sunnuntaina menen ensimmäistä kertaa tutustumaan SFMOMAan. Siihen asti luvassa muutama päivä lomailua lämpimässä helteessä. Paikalliset ylistävät säätä, joten täälläkään tämä ihana kesäsää ei kuitenkaan ole ilmeisesti itsestäänselvyys. Talvi alkaa kuulema lokakuussa ja kestää n. maaliskuun loppuun. Se tarkoittaa kuulema sitä, että joutuu pitämään t-paidan sijaan hupparia ja koko aikana on 20 sadepäivää, jotka ovat kuriositeettipäiviä, jotka pysäyttävät elämän liikenteestä alkaen.

Mainokset

Tietoja Riikka

taidekasvattaja ja museopedagogi.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Pölynimurikatu 1350

 1. Varpu Eronen sanoo:

  voi ei, mitkä pikkulinnut!

 2. Riikka sanoo:

  Tänään näimme myös kolibrin 🙂

 3. Tiina Bodonyi sanoo:

  Hei Riikka!
  Terveisiä EMMAsta!
  Hienoa kuulla, että olet lennähtänyt muille maille. SFMoMa on varmasti hieno paikka. Kaikkea hyvää sinne!
  t. Tiina B.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s