Pyhiinvaellus

Yleisöopastuksella kuultua: Taidekoulun opettaja kehotti Andy Warholia maalaamaan sen, mikä hänelle on tärkeää. Warhol maalasi dollarin kuvan! Minä otin äsken kuvan gluteenittomista kekseistä. Kas tässä! Melkein Cambell’s!

Löydettyäni kaupan, josta saa parasta gluteenitonta paahtoleipää maailmassa ja täytettyäni jääkaappimme seudun parhaan ruokakaupan tuotteilla, uskallan olla sitä mieltä, että gluteeniton ruokavalio on onnekas väylä San Franciscolaiseen diversiteettiajatteluun.

”Kaikillahan” täällä melkein on joku erikoisruokavalio. Tai jokin muu erikoistarve, tai sitten on muuten vaan erilainen. Eikä suomalainen aksenttikaan ainakaan heti ensimmäiseksi herätä kiinnostusta sinällään. ”Kaikillahan” täällä on joku aksentti.

Inkivääripiparit sen kertovat. Ne ovat Luomua, Kosher, Geenimuuntelematon, Gluteeniton, Vegaani, Maidoton, Allergiaystävällisiä, Alhainen glykeeminen indeksi, Sisältävät Chia-siemeniä (en todellakaan tiedä mitä?!), Ei hydrogeneroituja öljyjä, ei trans-rasvoja, herkullisia, täyttäviä ja rakkaudella tehtyjä.

Tähän liittyen vähän tylsää olla vain ”white”, kuten ruksin SFMOMAn orientaatiopäivän etnistä taustaa ja rotuani kysyneeseen lomakkeeseen. Vaihtoehtoja oli kuitenkin ainakin kahdeksan, olisi voinut olla vaikka alkuperäinen Hawaijilainen. Valtakulttuurista käsin (vaikka totta valkoiset ovat kyllä täällä vähemmistönä, mutta on se valtaapitävien kulttuuri silti) on niin vaikea olla kriittinen ja nähdä omaa kuulumistaan kulttuuriin. Siksi siunaan gluteenittomuuden. Tämä onnistuu helposti leipäkaupassani myynnissä olevalla Pyhällä vedellä.

Pyhyydestä puheenollen, kuten Andy Warholkin jo oivalsi: amerikkalaisuus on kuluttamista. Lähiympäristö alkaa hahmottua ja muuttua kodiksi kaupallisten kiintopisteiden kautta (anteeksi kotikadun monimuotoiset, ihanat puut): Peet’s coffee & Tea, Trader Joe’s, Farmer’s sun, Izzy’s Brooklyn Bagels, Stanfordin pyöräkauppa ja ihana vaatekauppa Anthropologie, josta voi ehkä löytää villatakin syksyn kylmyyttä vastaan.

Mainokset

Tietoja Riikka

taidekasvattaja ja museopedagogi.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s