Impromptu

Kuluneina päivinä olen ollut iloinen. Vaikka elämä usein tuntuu vaistonvaraiselta harhailulta, niin jotakin olen ehkä valinnut oikein, kun olen nyt täällä. Tai sitten kyse on kulttuurisokin kaavasta, jossa jo parin viikon kuluttua tiedossa on vaaleanpunaisten silmälasien riisuminen ja jonkinmoinen mielialan lasku. En kyllä luovu näistä laseista ihan vielä! Pieni koti-ikävän poikanenkin on helpompi kestää ruusunpunaisissa väreissä. Sillä toki Suomessa on niin paljon tärkeää ja rakasta, ettei siitä onneksi tahdo päästää irti, vaikka täällä on niin valtavasti ihmeteltävää.

Eilen vierailimme tutussa Suomessakin vierailleessa Pixar-näyttelyssä Oakland Museum of Californiassa, jossa oli iltabileet. Up! -elokuvan taiteellinen johtaja Bryan Imagire kertoi tunnin ajan elokuvan visuaalisen ilmeen työstämisestä. Luennon annin voi tiivistää sanoihin inspiraatio ja improvisointi. Ideoinnissa ja uuden luomisessa vaikutteisiin sukeltaminen ja tuntemattomaan sukeltaminen on keskeistä. Matkan lopullinen päämäärä löytyy vasta vaelluksen aikana.

OMCA vaikutti ja vakuutti minut kaikenkaikkiaan ainakin siitä, etteivät sen kaikki tarinat aukea yhdellä käynnillä. Paikan mukavan monikulttuurinen ote näkyi esimerkiksi taiteilija Mark Dionin toteuttamassa installaatiossa Marvelous Museum. Teos kommentoi museon toimintaa ja kokoelmia ja kiinnittäen huomion sekä museolaitoksen ajallisiin kerrostumiin, että siihen näennäiseen sattumanvaraisuuten, joista Suuret Kertomuksetkin loppujen lopuksi koostuvat.

Kultturellien tutkimusmatkojen jälkeen elämän satunnaisuuksien muodostamat kokonaisuudet ovat näyttäytyneet 9/11 päivän merkeissä. Kotikatumme paloaseman eteen viime yönä ilmestynyt lippurivistö oli varsin vaikuttava.

Päivän aikana ajoimme uudella vuokra-autollamme ympäri lähiseutuja ja ihmettelimme pieniä sattumia: kuten laitapuolenkulkijaa, jolta ostin hyvän omantunnon IKEAn parkkipaikalla lahjoittamalla dollarin hänen autovarusteisiina ja Skandinaavista kansanmusiikkiryhmää, johon minua pyydettiin mukaan soittamaan viulua.

Mainokset

Tietoja Riikka

taidekasvattaja ja museopedagogi.
Kategoria(t): San Francisco, Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Impromptu

  1. Paluuviite: Katseen voima | ameRiikanmuseo

  2. Paluuviite: Norsunluutornit | ameRiikanmuseo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s