Palmukaupunki

Seuraavaa tekniikkaa käytetään opastuksilla SFMOMAssa: kuvittele veistos, tai maalaus. Opastuksella tämän jälkeen kävellään katsomaan taideteosta, joka haastaa tämän mielikuvan. Omaa mielikuvaa verrataan todellisuuteen. Miten mielikuva poikkeaa havainnosta? Miksi? Esimerkiksi kuvittele veistos. Mukava harjoitus oli myös se, kun yhdeltä opastukselle osallistuneelta suljettiin silmät ja hän kääntyi selin Rauschenbergin taideteokseen. Seuraavaksi n. 6 ihmistä pyydettiin vuorotellen kuvailemaan teosta yhdellä sanalla, mutta käyttämättä sanaa: WHITE.

Nyt. Kuvittele järvi. Sillä viikonloppuna tahdoimme löytää järven. Ajoimme kohti etelää, mutta ensimmäiselle järvelle ei päässyt, koska emme olleet sen kaupungin asukkaita. Katsoimme kartasta, että myös aika lähellä meitä Stanfordissa on tekojärvi. Muistelimme nähneemme postikorttikuvia, joissa tällä samalla järvellä opiskelijat viettivät vapaahetkiä pienissä paateissa.

Kuvittele portaat, ne johtavat näköalapaikalle, josta aukeaa järvimaisema:

Järvi StanfordissaMutta todella, ajat olivat muuttuneet. Järven sijaan löysimme tyhjän altaan. Vesivarojen arvokkuus tuli havainnoillistetuksi.

Maanantaina ajoimme taas etelään vuokra-autollamme. Tällä kertaa San Jose kaupunkiin, palmukaupunkiin. Olimme saapuneet elokuvan lavasteisiin. Koin esteettisen elämyksen marketin parkkipaikalla. Illalla siellä ei ollut melkein ketään, aurinko laski, oli ihanan lämmintä ja hiljaista. Melkein kuin suomalainen hakkuuaukeama.

Mainokset

Tietoja Riikka

taidekasvattaja ja museopedagogi.
Kategoria(t): California Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s