Mission Statement

Mission Statement

AmeRiikanmuseo ei ole museo, jonka seinät ovat aina kohtisuoria ja valkoisia. AmeRiikanmuseon kahvilassa ruoka ei ole kansainvälisen keittiön mautonta ja hajutonta standardia (a). Sen sijaan taide-elämys AmeRiikanmuseossa maistuu, haisee, kuuluu, tuntuu ja yllättää. Kaikissa gallerioissa on sohvaryhmiä ja seinätekstien kirjoittamisessa ovat auttaneet paikalliset lapset ja aikuiset (b). AmeRiikanmuseossa museopedagogialla on kuratoriaalista valtaa, jonka ansiosta taideteosvalinnoissa ja niiden esillepanosa painotetaan yleisön kokonaisvaltaista osallistumista teosten tulkintaprosessiin(c). AmeRiikanmuseon työntekijöillä on henkilökohtaisia mielipiteitä ajankohtaisista polittiisista asioista joiden ilmaisuun kannustetaan. Museon oheisohjelmistossa huomioidaan ajankohtaiset yhteiskunnalliset aiheet. Museo pyrkii tietoisesti herättämään keskustelua vaikeista aiheista kuten rasismi, monikulttuurisuus, seksuaalinen suuntautuminen ja ympäristöongelmat. Taide ja elämä ovat osa yhtä, samaa ihmeellistä kaunista kudelmaa. Taiteen arvoa ei vähennä vaan lisää sen esittäminen rinta rinnan historiallisten tai luonnontieteellisten objektien kanssa.(e.)

AmeRiikanmuseo on totta:
a.)New Yorkin Queens-museon johtaja Tom Finkelpearl haaveilee mm.museoravintolasta, jossa tarjottaisiin Intialaista, Karibialaista ja Korealaista ruokaa!
b.) Esikuvana on Brooklyn Museum, jossa vierailin New Yorkissa helmikuussa 2011.
c.) San Franciscon modernin taiteen museossa SFMOMAssa Education-osasto on yksi kuratoriaalisista osastoista.
d.) Oakland Museum of California Senior Curator René de Guzmania vapaaasti siteeraten.

1Renee Greenin sanoin normi tarkoittaa ei-toiseutta, sita joka pitaa itseaan neutraalina keskustana ja nain ollen muodostaa normin, vertailukohdan. Tama johtaa myos sellaisiin tiedostamattomiin olettamuksiin, etta galleriatila sellaisena kuin sen olemme oppineet tuntemaan(siisti, valkoinen, puhdas, turvallinen) olisi neutraali ymparisto, joka siis jokseenkin objektiivisesti kykenisi esittamaan taidetta.(Kirjassa: David Hammons: Rousing the Rubble)

Mainokset

Tietoja Riikka

taidekasvattaja ja museopedagogi.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s