Tulevaisuus, The Future

SFMOMAn kahvihuoneessa keskusteltiin tänään museon tulevasta laajentumisesta ja sen tuomasta epävarmuudesta. Kun museo laajenee, jääkö enää rahaa henkilökunnan palkkoihin? Tulevaisuuden huolet Californiassa liittyvät usein juuri oman työpaikan säilymiseen. Japanin ydinvoimaonnettomuutta en ole kuullut kenenkään mainitsevan kahvipöytäkeskusteluissa.

Ameriikan ja Suomen kulttuurierojen tarkastelu on ollut kiinnostavaa suomalaisten (taiteilija)ystävien tupsahdettua kylään muutamaksi viikoksi. Vaikka taiteilijan leipä ei ole pitkä täällä tai Suomessa, niin suomalainen (minun Suomi=minä ja kaveripiirini) välittää kuitenkin ensisijaisesti ympäristöstä, tuloerojen huolestuttavasta kasvusta, mutta myös omasta hyvinvoinnistaan säännöllisen kuukausipalkan sijaan. Slow life-ideologia on suomalaisten ja amerikkalaisten ökyrikkaiden etuoikeus.

Tänään töissä katsoin SFMOMAssa vetämieni opettaja Focus-ryhmien videoita, joissa opettajat antoivat ajatuksiaan museon verkkopohjaisten opetusmateriaalien kehittämiseksi. Innostuin erityisesti älypuhelimien mahdollisuuksista museon tulkintatyökaluina. Opettajien ideoista välittyi myös halu integroida museon taidekokoelmien käyttöä oppitunneilla ajankohtaisiin ilmiöihin maailmalla. Tämä on myös haaste museoille! Miten esittää kokoelmien ja niihin liittyvien oheismateriaalien yhteys ajankohtaisiin asioihin yhteiskunnassa?Kuka taiteilija puhuu työssään vaikkapa luonnonkatastrofeista? Sillä taide, joka viittaa vain itseensä ja on osa ainoastaan taidemaailmaa ”is so not 21st century”.


Mainokset

Tietoja Riikka

taidekasvattaja ja museopedagogi.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s