Elämää uima-altaalla

Kun lähden, olen täällä vielä kauan. Kaikki päättyy ja alkaa samaan hengenvetoon. Kesän aikana on kypsynyt ideoita ja haaveita siitä miten tänä vuonna syntyneitä ideoita voisi, haluaisi ja jopa täytyy jatkaa syksyllä Suomessa. Kun päätin lähteä tänne, tärkeintä oli lähtö sinänsä, mutta olen oppinut etten sittenkään olisi onnellinen vain uima-altaan reunalla. Elämä on parasta silloin kun tapahtuu.

Pataan putoaminen on aiheuttanut innon perustaa oman yrityksen, taidenäyttämön ja gallerian, joka taiteen sijaan myy elämyksiä taiteen äärellä. Ideana on luoda tilaa ja aikaa taide-elämykselle vaikka työpäivän kahvitauon lomassa a la Árt au lait. Asiakas saa valita Taidenäyttämön galleriasta teoksen, jonka ”elämyksellisen kokemisen” hän ostaa. Ideana on tarjota välineitä ja interaktiivisia keinoja taiteen katsomiseen ryhmässä. Taidenäyttämö tarjoaa toimintaa työpäivän lisäksi myös muihin elämän tärkeisiin hetkiin, kuten synttäreille tai polttareille tai vaikkapa galleriakierroksen hääjuhlan miesväelle sillä välin kun naiset ovat kaunistautumassa. Ideana on tietenkin hyödyntää kaikkea tänä vuonna opittua. Enää puuttuu nimi! Olisi ihanaa saada kommentteja nimi-ideoihin joita on useamman ystävänä voimin brainstormattu viime viikkojen aikana lukuisia. Ensi syksyn ja kevään aikana kaivataan myös innokkaita kaveriporukoita testiryhmiksi, joten mukaan saa ilmottautua! iik intoa!

Mutta olisiko tämä kokemuksia taiteen kautta tarjoava uusi unelma nimeltään:

Taidenäyttämö (Art Stage), Taidenäyttämö Fokkus, Art Spoon, Taidestage Fokkus, Taidenäyttämö Areena, Taideareena Fokkus, Kuvakohtaamo Muuvi, ArtBar, BarKUVA, Taidenäyttämö Arttisokka. Vaiko ihan kokonaan joku muu?

Olisi hienoa saada teidän kommentteja joko tänne blogiin seuraavan postauksen kyselyyn, kommenttikenttään tai sähköpostiin riikka.notkola@gmail.com Lupaan harkita jokaista ehdotusta, huonoja ideoita ei ole vaan vain toiveikkaita mahdollisuuksia! Nekin kommentit ”ettei ainakaan noin” on tärkeitä! Ja perästä kuuluu. Tulevaisuus alkaa tänään.

Mainokset

Tietoja Riikka

taidekasvattaja ja museopedagogi.
Kategoria(t): California, Maailma, Taidekasvatus Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Elämää uima-altaalla

 1. Outi sanoo:

  Äänestin Kuvastamoa, mutta pelkkä Arttisokka ilman etuliitteitä olisi melkein vielä parempi.

 2. Riikka sanoo:

  Kiitos Outi! Mustakin Arttisokka on hauska. Kuvastamostakin oon alkanut tykätä.

 3. JoyHey sanoo:

  Kuulostaa hyvältä! Tsemppiä uusiin haasteisiin! Fokkus on mielestäni myös tosi veikeä! 🙂 Ollaan näistä taideprojekteista yhteyksissä lähemmin.

 4. Riikka sanoo:

  JoyHey, Oisko susta Fokkus hyvä ihan sellaisenaan vaiko pidemmässä muodossa: Taidenäyttämö Fokkus?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s