Kukoistusruiske

”Jump and the net will appear”

Vietin syyslomaviikon Chicagossa. Loma oli kiva ja odotettu-kiireisen syksyn jälkeen toivoin, että muistaisin jotain siitä kaikesta mitä imin viime vuonna. Silti, en päässyt kiinni San Francisco -fiilikseen Chicagon pilvenpiirtäjien keskellä.

Pari viikkoa sitten eräs oppilas toi tunnille sarjakuva-albumin käsikirjoituksen. Siinä kolme sotilasta hyppää räjähtävästä lentokoneesta ja laskeutumispaikalta löytyy kolme punaista polkupyörää. Unelmointi on sallittua sittenkin.

Loma oli jo ohi ja istuin lentokoneessa matkalla Helsinkiin, kun vieressä istunut perheensä kanssa Kaliforniassa syyslomaviikon viettänyt mies alkoi juttusille. Hänen analyysinsa Suomen ja Kalifornian ajattelutapojen eroista oli osuva: Suomessa selviydytään, Kaliforniassa pyritään kukoistamaan (Flourishing). Se kiteytti eräät keskeneräiset päätökset itselle. Selviytymisen sijaan elämässä on kyse jostain muusta. Tarvitaan keinoja muuttaa ajattelua ja asennetta sellaiseksi, jossa mahdollistuu uuden luominen ja kaaoksen näkeminen mahdollisuutena.

Lentomatkan jälkeen tunsin lopulta saaneeni tarpeellisen kaliforniapiristysruiskeeni ja ymmärsin miksi se ei riitä, että vain selviytyy. Näennäisen turvallisen ratkaisut ovat vain näennäisiä. Onnellisuus on asenne.

Mainokset

Tietoja Riikka

taidekasvattaja ja museopedagogi.
Kategoria(t): California, San Francisco Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kukoistusruiske

  1. Paluuviite: Bingo « Lakritsipiippuvallankumous

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s